Hull Trains startar trafiken med helt ny tågflotta

Hull Trains vd Louise Cheeseman välkomnar den första flottan av Paragon-tåg till staden Hull. Foto: The Hull Chamber of Commerce

Passagerare som reser under veckan på någon av Hull Trains 92 turer från Hull till London kommer nu att kunna göra det i företagets nya toppmoderna Hitachi 802-tåg.

Storbritanniens minsta järnvägsoperatör, Hull Trains, har utvecklats till det enda brittiska tågoperatörsföretaget, som kan garantera att passagerarna framöver kommer att genomföra resan enbart i helt nya intercity-tåg av typ Klass 802 Paragon.

Operatören använder nu en flotta som i sin helhet skapar tillräckligt med utrymme för ytterligare 5 000 passagerare. Alla 92 veckoresor mellan Beverley och London som körs av Hull Trains genomförs med de nya bekväma tågsätten.

- Vi på Hul Trains är oerhört stolta över att vara den enda brittiska operatören med en tågflotta som består bara av allra modernaste rullande materiel. Vi kan garantera för alla som reser med oss att de också får plats hos oss. Det är ett enormt lyft för staden Hull och för järnvägstrafiken i norra England, säger Hull Trains vd Louise Cheeseman.