Stadler levererar 42 tunnelbanetåg till Tyne & Wear Metro

Tyne and Wear Metro är tunnelbanesystemet i Newcastle upon Tyne, Gateshead, South Tyneside, North Tyneside och Sunderland. Tunnelbanan öppnades 1980. Det är den näst största av tunnelbanesystemen i Storbritannien efter tunnelbanan i London, och biljettintäkterna uppgick 2009/2010 till 40 miljoner pund. Foto: Stadler Rail

Stadler levererar 42 metro-tåg till Tyne & Wear Metro, och bygger en ny underhållsanläggning och tar över underhållet av tågen under 35 år.

- Efter att invändningsperioden hade gått ut undertecknade Stadler och Nexus kontraktet nyligen, meddelar Stadler.

Ordervolymen för tåg, depåer och underhåll är cirka 700 miljoner pund. Beställningen i nordöstra England är Stadlers tredje stora metro-order i Storbritannien.

Detta innebär att passagerare i alla Storbritanniens tunnelbanor utanför London, nämligen i Liverpool, Glasgow och nu också i Newcastle upon Tyne - kommer att trafikera med Stadler-tåg inom en snar framtid.

Transportmyndigheten Nexus i Newcastle på Tyne, Storbritannien, har tecknat ett juridiskt bindande avtal med Stadler för leverans av 42 Metro-tåg. Det är ett avtal som inkluderar även ett alternativ för ytterligare tåg.