Wabtec bryter ny mark med Bochums bromsfabrik

Wabtec Bochum. Företaget är en av de ledande aktörerna på den nordiska järnvägsmarknaden. Illustration: Copyright Panattoni.

Wabtec höll en banbrytande ceremoni när företaget öppnade nyligen en ny fabrik på 20 000 kvm i Bochum, Tyskland.

Wabtec kommer att utveckla och tillverka och underhålla bromsar och koppelsystem bland annat för rullande materiel.

När allt är klart kommer platsen att ha ett produktionsutrymme på 9200m2, ett lagringsområde på 5100m2 och ett kontorsutrymme på 5600m2.

Investeraren och projektutvecklaren Panattoni Europe bygger anläggningen, som kommer att inkludera ett grönt tak på administrationsbyggnaden, och kommer att använda geotermisk uppvärmning, intelligent ljusstyrning och solpaneler. Det kommer också att erbjuda laddningsstationer för elbilar och cyklar.

Anläggningen, som är en del av ett nytt 70 hektar stort kunskapscentrum för industri och teknik. Centret byggs inom ramen av projektet, Bochum Perspektive 2022.

- Den här nya byggnaden representerar en stor investering i Wabtecs kapacitet och expertis vars mål är att leverera gröna, affärsviktiga produkter och -tjänster för våra kunder, säger Lilian Leroux, Wabtecs VD för transportsegmentet.

- Det kommer att vara en miljövänlig anläggning som fokuserar på att producera en mängd olika transiteringsbromslösningar, inklusive segmenterade och konventionella skivapplikationer och bromsstyrsystem för kunder runt om i världen.

​​​​​​​Företaget grundades för 100 år sedan och är en av de ledande aktörerna på den nordiska järnvägsmarknaden där Wabtec genomför olika typer av service och förbättringsprojekt på många av de nordiska tågtyperna med fokus på bromssystem, dörrsystem, luftkonditioneringssystem, koppel samt elektronik.