Merseyrail utsågs till Storbritanniens punktligaste järnvägsoperatör

Stadlers nya METRO-tåg av klass 777, som levereras under 2020, är skräddarsytt för Merseyrails tunnelbanenät. Foto: Wikimedia, kredit: JamesCTplant

Efter företagets bästa resultatår 2019 har Merseyrail utsetts till punktligaste järnvägsoperatören för andra året i rad.

För andra året i rad har Merseyrail korats till punktligaste järnvägsoperatören i Storbritannien. Exakt 96,36 procent av operatörens tågflotta nådde fram i tid och enligt tidtabellen under 2019. Företaget servar för närvarande 110 000 passagerare och trafikerar med 600 tåg varje veckodag, vilket följaktligen visar att Merseyrail är ett av de mest intensivt utnyttjade linjenätet i Storbritannien.

- Att kunna sköta en järnväg professionellt och i världsklass för staden och regionen Liverpool är företagets huvudmål, och vi är glada över att ha uppnått detta under 2019. Dessa punktlighetsresultat understryker det faktum att Merseyrail konsekvent håller stilen som en av de bäst fungerade järnvägsoperatörerna i landet och jag är så glad att vi kan sätta vår region på kartan när det gäller de bästa tågtjänsterna i Storbritannien, säger Merseyrails operativa VD, Zoe Hands.