Logent och Spedition Bode i nytt samarbete

Spedition Bode öppnar en ny järnvägsförbindelse från Tyskland via Trelleborg till Hallsberg. Foto: Logent

Tyska Spedition Bode öppnar en ny järnvägsförbindelse från Tyskland via Trelleborg till Hallsberg i samarbete med rederiet TT-line och trafikoperatören Kombiverkehr. Det är tre avgångar i veckan och fler avgångar per vecka planeras. Logent kommer att vara mottagande Terminal och sköter lossning och lastning av trailers och containers.

– Vi är jätteglada och stolta av att Bode Transport väljer Logent och vår Terminal som hub för deras nya järnvägslinje till Sverige. Logent har stor erfarenhet av trailer/container hantering och vet vad som krävs. Vår effektivitet och flexibilitet gör att vi kan uppnå våra kunders mål,
säger Michael Sköld, Business Development Manager Logent.

Logents Hallsbergs Terminal har ett unikt läge både demografiskt och geografiskt, placeringen når sju miljoner människor inom tre timmar från terminalen.

– Logent Hallsberg var exakt det sista i pusslet för vårt nätverk som saknades. Jag hoppas verkligen att många andra transportföretag börjar använda den här länken. Det är nödvändigt att visa också folk i Sverige att järnvägslösningar är möjliga att implementera om du har rätt partners ombord, säger Stev Etzrodt, Spedition Bode

Bode är ett familjeägt transport- och logistikföretag som grundades 1949 i Reinfeld i norra Tyskland. Idag har Bode cirka 30 000 kvadratmeter lager i Tyskland och 700 lastenheter. Företaget omsätter 1 miljard kronor och sysselsätter cirka 310 anställda. Bode finns i Sverige, Finland, Italien och Tyskland.