Korail beställer 448 tunnelbanevagnar från Hyundai Rotem

Konstnärens impression av Korails EMU som har tillverkats av Hyudai-Rotem. Bild: Hyudai-Rotem

Koreas nationella järnvägsoperatör Korail har tilldelat en order på 550,4 miljoner dollar till Hyundai Rotem. Korail avser att ersätta åldrande rullande materiel på den koreanska huvudstaden Seouls tunnelbanelinjer nummer 1, 3, 4 och på linjen till Bundang.

Kontraktet gäller 448 tunnelbanevagnar som förväntas bli levererade senast år 2023. Linjerna 1 och 3 tillförs 80 vagnar vardera, medan linje 4 förses med nya 180 vagnar. Dessutom har 108 vagnar beställts för Bundang Line, en regional linje som bedrivs av Korail som leder sydost från Seoul till Gyeonggi-provinsen.

De nya tågen för linje 1, 4 och Bundang Line kommer att ha en maximal hastighet på 110 km/h, medan Line 3-tågen kommer att begränsas till 90 km/h. Bundang Line-tågen kommer att bestå av tågsätt med sex vagnar, medan alla andra tunnelbanetågen kommer att trafikera med 10 vagnar10.

I likhet med de nya EMU-enheterna på Line 2 kommer tågen att ha extra ventilation och CCTV, som överför bilder i realtid till kontrollcentra. Skärmar ger också information om hur full varje vagn är, så att passagerare kan söka sig till mindre trånga delar av tåget.