Hyperloop tecknar avtal med koreanska regeringen om utveckling av projektet

Hyperloop är ett framtida färdmedel för människor och varor. Foto: HTT
Hyperloop-kapsel på CWIEME-mässan i Berlin i maj 2017. Foto: Markku Björkman

Hyperloop Transportation Technologies, HTT, ska bygga en hyperloop-sträcka i Sydkorea, rapporterar Techcrunch.

Satsningen går under namnet HyperTube Epxress och kommer bedrivas i samarbete med landets regering och de två universiteten Korea Institute of Civil Engineering and Building Technology och Hanyang University.

Hyperloop är ett framtida färdmedel för människor och varor. Det ska bestå av rör med mycket lågt lufttryck, nära vakuum, där luftmotståndet blir mycket litet. I rören färdas kapslar drivna av linjära induktionsmotorer, linjärmotorer. Kapslarna kan rymma människor eller varor.

Avtalet med koreanska regeringen och Hanyang University omfattar licensiering och utveckling av banteknik, däribland svetsning, konstruktion och/eller underhåll utförda av koreanska stål- och byggföretag.

Dessutom stadgar avtalet gemensam utveckling av säkerhetsstandarder och regler för hyperloop-systemet och licensiering av HTT s magnetlevitation och framdrivningsteknik, batteri- och energihanteringsteknik, liksom tester med passagerare i Republiken Korea.

HyperTube Express kommer att inleda projektet med en testserie. Dessa ska hjälpa till att fastställa säkerhetskriterier och få en uppfattning om hur passageraren påverkas under resans gång.

Med tiden hoppas man kunna använda HyperTube Express till transport av människor mellan huvudstaden Seoul till Pusan på under 20 minuter. Idag tar en sådan resa tre timmar med bilen. Pusan är en storstad med status som provins i Sydkorea och är belägen vid den sydöstra kusten.

HTT, som grundades i november 2013, har vuxit till ett globalt team, som består av mer än 800 ingenjörer och tekniker i 52 olika avdelningar, som är anknutna till 40 företag och universitetspartners.

Förutom huvudkontor i Los Angeles, har HTT även kontor i Abu Dhabi och Dubai, i Förenade Arabemiraten, Bratislava, Toulouse och Barcelona. HTT har dessutom undertecknat sex internationella avtal.