Northern Pacer-vagnar erbjuds för museijärnvägar och räddningstjänster

En pensionerad Pacer-vagn. Kommunala järnvägsföretag kommer dock att kunna ansöka om Pacer-enheterna till marknadspris, men de kvarvarande tågen som inte säljs kommer att skrotas. Foto: Angel Trains

Brittiska Angel Trains planerar på att saluföra en del anrika Pacer-vagnar, som inte är i drift, till intresserade grupper eller organisationer.

Dessa Northern's Class 142 Pacer-enheterna utgjorde ett långvarigt inslag inom den brittiska järnvägssektorn. De tillverkades ursprungligen mellan åren 1985 och 1987.

Pacers, som nu har moderniserats och renoverats, betraktas idag som en lågkostnadslösning för tågoperatörer och passagerare på regionala tjänster.

Angel Trains har för närvarande 83 stycken klass 142 Pacer-enheter med 2 vagnar i drift, och ett antal av dessa erbjuds nu för räddningstjänster och för museijärnvägar.

Alla intäkter från denna affär kommer att doneras till välgörenhetsorganisationen Railway Children, som arbetar med gatubarn i Indien, Östafrika och Storbritannien. National Railway Museum har också fått en av enheterna för att understryka den historiska betydelsen som Pacers har haft för brittiska tågresor.

Angel Trains inga planer på att hyra ut Pacers till franchiseaktörer. Kommunala järnvägsföretag kommer dock att kunna ansöka om Pacer-enheterna till marknadspris, men de kvarvarande tågen som inte säljs kommer att skrotas.