Ny verkställande direktör i SJ Norge utsedd

Sverre Høven tillträder sin tjänst i januari. Foto: SJ

Sverre Høven kommer från arbetsgivarföreningen Spekter där han sedan 2017 har varit direktör för arbetsmarknadspolitik. Han har också lång erfarenhet av olika ledarroller i Flytoget, och har också bred ledarerfarenhet från både offentliga och privata verksamheter.

– Det är med stor glädje vi kan offentliggöra att Sverre har sagt ja till att leda SJ Norge AS och vi är väldigt nöjda med att han valde att anta den stora utmaningen tillsammans med oss, säger Berit Kjøll, styrelseordförande i SJ Norge.

– Jag är särskilt nöjd med att ha hittat en ledare med en unik kombination av kunskap om norsk jernväg, kundupplevelser och det arbetsmarknadspolitiska området. Alla områden är lika viktiga för att vi framöver ska lyckas i uppdraget vi har fått från Jernbanedirektoratet.

Sverre Høven ser fram emot att från januari 2020 få ta sig an sina nya uppgifter, och han ser särskilt fram emot att åter få jobba i en organisation där kundupplevelsen är en viktig del av den totala leveransen.

– Det i kombination med den gröna omställningen och SJ Sveriges erfarenheter av digitalisering av hela reseupplevelsen gör mig säker på att det här blir succé. Jeg ser särskilt fram emot att få lära känna alla människor som blir en del av SJ Norge i samband med övertagandet av trafiken i juni 2020, säger Sverre.

Sverre Høven menar att medarbetarna som blir en del av SJ Norge från trafikstart har hög kompetens och är väldigt duktiga. Som medarbetare inom norska järnvägen är de också kulturbärare och han känner sig stolt över att få leda ett sådant företag.

– Att ha så tydliga mål i vardagen ger mig energi, och det blir ett privilegium att få leda en organisation som SJ Norge. Vi står nu inför en spännande period fram till trafikstart den 7 juni. Vi är redan på god väg i arbetet och är säkra på att kunna leverera det vi lovat från första dagen.

Sverre Høven tillträder sin nya tjänst den 15 januari 2020. Tillförordnade vd Thomas Silbersky kommer fortsättningsvis ha ett ansvar för etableringen av trafikpakke 2 Nord, och han kommer att vara ledamot av styrelsen för SJ Norge.