Deutsche Bahn startar provdrift med Alstoms pendeltåg Coradia Continental

Delstaten Hessens regionala pendeltåg av typ ET 1440 Coradia Continental. Foto: Flickr...

Deutsche Bahns regionala dotterbolag DB Regio inledde testerna med de första två 5-vagnstågen av typ ET 1440 Alstom Coradia Continental på regionala linjen Rhine-Erft Express RE8 den 4 november.

Tågen används för att träna regelbunden passagerartrafik på bansträckan Köln - Mönchengladbach - Kaldenkirchen och för att förbereda trafikstarten mellan Mönchengladbach, Köln och Koblenz när den nya tidtabellen börjar gälla den 15 december.

Alstom levererar totalt 16 tågsätt med fem vagnar och 10 tågsätt med tre vagnar av typ ET 1440 Coradia Continental till DB Regio. Beställningen förväntas kosta nästan 170 miljoner euro.

Tågsätten med tre vagnar kommer att lanseras på linje RB33 mellan Aachen, Lindern, Heinsberg/Duisburg och Essen från och med slutet av 2020.

Fem-vagnstågen har 264 platser och tre-vagnsenheterna totalt 154 platser. Tågen har rymliga ingångsområden, breda mittgångar, Wi-Fi, kontakter och LED-belysning. Varje tåg har ett multifunktionsområde med plats för upp till 12 cyklar och två rullstolar. Det finns också en rullstolsanpassad toalett.