Högt bokningstryck inför guldstriden i Allsvenskan

SJ växlade sin kapacitet inför matchen mellan Norrköping och Djurgården i Allsvenskan. Foto: Stefan Nilsson

Ett kraftigt bokningstryck på mellan Stockholm och Norrköping gjorde att SJ förstärkte med extra långa tåg och fler sittplatser på sträckan under dagen.

– Att fotbollssupportrar vill resa klimatsmart är glädjande och självklart gör vi allt vi kan för att möta det här trycket på lördagens resor, säger Mattias Tappert, ansvarig för idrottssamarbeten på SJ.

Flera tusen djurgårdare reste till bortamatchen mot Norrköping. Samtliga morgonavgångar på lördagen var fullbokade till Norrköping och för att möta det ökade trycket satte SJ in 1 600 extra platser. Tågen var också bemannade med extra personal och väktare i bägge riktningar.

– Detta visar på styrkan hos SJ som tågbolag. När det verkligen behövs extra resurser ställer alla upp i vår organisation. Detta påverkar ju alltifrån tåg- och personalplaneringen till extra arbete i våra depåer och för vår säkerhetsavdelning, säger Mattias Tappert.

SJ är sedan länge en viktig aktör för fotbollssverige. Sedan många år tillbaka är man officiell partner till Svenska Fotbollsförbundet och förbundet gör mängder av tågresor med sina lag varje år. Tusentals svenska fotbollsfans åker regelbundet tåg till matcher över hela landet och hundratals svenska fotbollsklubbar reser varje år med SJ till cuper och bortamatcher.