Drar tillbaka överklagandet av järnvägsplanen för T-banelinjen till Nacka

Ett gammalt hus för sillberedning höll på att stoppa nya t-banelinjen mellan Nacka och södra Stockholm. Foto: Stockholms stadsmuseum

Överklagandet av järnvägsplanen för den nya t-banelinjen mellan Nacka och södra Stockholm har dragits tillbaka. Hanteringen av ett överklagande hade kunnat kosta hundratals miljoner och fördröjt bygget av den nya t-banelinjen i åratal. Men nu dras överklagandet av byggplanerna tillbaka skriver tidningen Fastighetsnytt som har talat med företrädare för den fastighetsägare på Blasieholmen i centrala Stockholm som överklagade bygget förra veckan.

– I en av oss initierad dialog med Stockholms stad och Region Stockholm har vi som fastighetsägare de senaste dagarna fått svar som stillar vår oro för vår fastighet på Blasieholmen, säger styrelseledamoten Tori Skoglund till tidningen.

Fastighets Hovslagaren ingår i Jonas Åkerlunds bolagskoncern och äger en gammal fastighet bakom Lydmar hotel. I den överklagan som lämnades in till regeringen krävde fastighetsägaren att regeringen upphäver järnvägsplanen, i andra hand att den kompletteras med ytterligare åtgärder mot störningar.