Tågoperatören NordWestBahn hyr ytterligare 16 nya tåg av Alpha Trains

NordWestBahn, som leasar tågen, är ett dotterbolag till den franska Transdev-gruppen, som har transporterat passagerare längs Bremens 270 kilometer långa S-Bahn-nät sedan december 2010. Foto:NordWestBahn, kredit: Michael Goll

Med en ny order fortsätter Alpha Trains och Transdev sitt framgångsrika partnerskap och tillför ytterligare 16 nya tåg i staden Bremens S-Bahn-flotta.

Alpha Trains, Europas största leasingföretag för tåg och lok, förvärvar därmed ytterligare 16 tåg av typ Stadler Flirt för regional S-Bahn-service i Bremen och delstaten Niedersachsen.

Tillsammans med den befintliga flottans 35 tåg av typ Coradia Continental, kommer totalt 51 EMU:er i framtiden att trafikera i hansestaden Bremen.

NordWestBahn, som leasar tågen, är ett dotterbolag till den franska Transdev-gruppen, som har transporterat passagerare längs Bremens 270 kilometer långa S-Bahn-nät sedan december 2010.

Det nya kollektivtrafikavtalet kommer sömlöst att följa med det nuvarande kontraktet när tidsplanen i december 2021 ändras.

- Förnyade leveranser till vår befintliga flotta, i kombination med finansiering av dessa nya tåg, visar hur konkurrenskraftiga våra produkter och tjänster är idag och hur nöjda våra kunder är, förklarade Thomas Schmidt, VD för Alpha Trains avdelning för passagerartransporter.

NordWestBahn kommer att fortsätta att bedriva Bremen S-Bahn- linjenät fram till 2036. Idrifttagandet av de ytterligare 16 nya Flirt XL har planlagts för att sammanfalla med förändringen av vintertidsplanen i december 2022 och med linjenätets planerade utvidgning.

Renovering och modernisering av de 35 äldre tågen av typ Coradia Continental kommer att genomföras gradvis. Förutom att utrusta dem med Wi-Fi och installera ett nytt informations- och videoövervakningssystem för passagerare kommer fordonen att få en ny, modern inredning och yttre design.