East Midlands Railways nya 810-tåg fick namnet "Aurora"

Illustration av det nya Aurora-tåget. Bild: EMR

Det brittiska järnvägsföretaget East Midlands Railway, ett dotterbolag till Abellio, meddelade nyligen att tågoperatörens intercity-tåg av klass 810 kommer att trafikera under varumärket "Aurora".

Efter en anbudsinfordran med över 2000 inlämnade förslag föll valet på gryningens gudinna, symboliskt för inledningen av snabb intercitytrafik mellan London och regionen kring Nottingham och Sheffield.

För ett år sedan beställde East Midlands Railway (EMR) 33 stycken AT300-tåg, vardera med fem vagnar från Hitachi Rail. Detta skedde omedelbart efter att EMR vann transportavtalet för drift på Midlands huvudlinje.

- Det är fantastiskt att se intresset som lanseringen av Aurora-flottan har skapat i området. Vi älskar det vinnande namnet eftersom det verkligen passar vårt projekt och dess mål som går ut på att ge Midland Main Line och våra kunder en ny start. Vi ser att resenärer ser fram emot ankomsten av Aurora-tåg och den moderna, bekväma och miljövänliga servicen de kommer att erbjuda, sade EMR:s VD, Will Rogers.

Finansieringen av de nya tågen säkerställs av Rock Rail East Midlands. Leveransen ska genomföras i mitten av 2022 och i början av den schemalagda persontågservicen under 2023.