SJ uppgraderar sin mobilapp

Den nya appen varnar för försenade tåg. Foto: SJ

Nu har SJ släppt en ny funktion i appen som förenklar vardagen för alla som pendlar med SJs tåg. En helt ny resvy för pendlare har utvecklats som resenärerna kommer åt via sin pendlarbiljett. Där finns nu all information om valda avgångar samlat på ett ställe.

– Allt fler av våra kunder väljer att köpa sin resa via appen och nu blir det betydligt enklare för våra pendlare att hålla koll på just sina avgångar, säger Cathrine Jensen som är strateigiskt ansvarig för trafikkommunikation på SJ.

För alla som reser med SJ Månadsbiljett eller pendlar i Mälardalen med Movingobiljett blir det nu enklare att hålla koll på de SJ-tåg de pendlar med. I SJs app kan pendlare nu med några enkla klick skapa en bevakning på tågsträckan man reser med till och från jobbet eller studierna. Det är ett enkelt sätt att hålla koll på om SJ-tåget man brukar pendla med avgår som det ska. Med bevakningen i appen ser resenären enkelt om tåget avgår och ankommer i tid – och om det uppstår en försening eller en annan trafikändring kan man aktivera pushnotiser direkt till appen.

– En viktig funktion med den här releasen är också att det blir lättare för oss att kommunicera relevant trafikinformation direkt till våra pendlare, säger Cathrine Jensen.

I samband med att man köper sin biljett kan man nu via pendlarinställningar i SJ-appen skapa egna bevakningar på sina avgångar. Via den nya resvyn får man även aktuell trafikinformation om sina avgångar. Det är med andra ord, lätt som en plätt att se om det pågår någon typ av störning som påverkar den planerade resan.