Infracapital tar över GB Railfreight

GB Railfreight får en ny ägare. Foto: GBRF

GB Railfreight har meddelat att EQTs infrastrukturportföljbolag, Hector Rail Group, har sålt GBRF:s verksamhet till Infracapital. Verksamheten omfattar den onoterade kapitalandelen för infrastruktur för M & GPrudential.

EQT: s verksamhet inom GB Railfreight har under de senaste åren växt betydligt och expanderat över hela Storbritannien och även till nya marknader. Det mest avgörande för företaget är den intermodala marknaden med en rad nya destinationer.

Detta inkluderar en ny intermodal service från Southampton till Manchester. Tjänsten lanserades i september 2019 och betjänar en av Storbritanniens ledande containerhamnar för oceangående transporter.

Tillsammans har EQT och GB Railfreight sett hur verksamheten har genererat fram Storbritanniens tredje största godsoperatör på järnväg, med över 900 anställda och en omsättning på över 200 miljoner pund per år.

GB Railfreight genomför nu över 1 000 av- och pålastningar per vecka och transporterar cirka 23 procent av Storbritanniens järnvägsgods.