PKP Intercity redogör investeringsplaner för 2:a kvartalet

PKP Intercity meddelar att årets första sex månader var det starkaste halvåret på ett decennium, med 22,8 miljoner passagerare, vilket är en ökning med 6 procent jämfört med samma period 2018. Foto: PKP Group

PKP Intercity redogör investeringsplaner för 2:a kvartalet

Den polska järnvägsoperatören PKP Intercity har offentliggjort bolagets planer på investeringar i rullande materiel under andra halvåret 2019, efter ett tidigare investeringspaket på mer än 129,3 miljoner dollar under första halvåret 2019.

Framtidsplanerna omfattar bland annat:

Modernisering av 20 EU/ EP07-lokomotiv för upp till hastigheter runt 160 km/h,

köp av 10 nya lätta växellokomotiv, och köp av 10 flersystem-ellok, med tillval för ytterligare fem enheter.

I juli mottog företaget Stadler en beställning på 1 miljard zloty för leverans och underhållsavtal av 12 pendeltågsenheter med 8 vagnar.

- För oss var första halvåret 2019 en tid av vidareutveckling, säger PKP: s styrelseledamot, Adam Laskowski.

- Genom att förbättra kvaliteten på våra tjänster vill vi bäst svara på behoven hos våra kunder som i allt högre grad är villiga att resa med våra tåg. Vi planerar också många aktiviteter under andra halvåret.

Inom ramen av företagets ”stora investerings” -program har PKP Intercity redan tecknat kontrakt värt 275 miljoner zloty med Minsk Mazowiecki Rolling Stock Repair Works och Pesa Bydgoszcz för modernisering av 14 stycken pendeltåg av typ ED74, tillsammans med en alternativ beställning på nästan 224 miljoner zloty med H Cegielski för ytterligare järnvägsvagnar.