Upplev polcirkeln med SJ:s tåg

Foto: Saippuakauppias

SJ har nyligen inför en flexibel dagsbiljett som gör att turister kan kliva av och på tåget som de vill längs hela sträckan mellan Kiruna och Narvik.

– Intresset för Lappland och norra Sverige ökar framförallt bland tyskar, britter och japaner. Men vi vänder oss också till svenska turister och norrmän med det nya tågpasset, säger Malin Boshuis, chef för SJs utlandsförsäljning.

Den återbetalningsbara biljetten gäller som obegränsad endagarsbiljett i alla SJs dagtåg på sträckan Kiruna-Narvik.

– Vi vill förenkla spontanresande genom att resenärerna ska kunna kliva på och av tågen utan att ha en detaljerad resplan, säger Malin Boshuis.

Totalt finns det 18 stationer och hållplatser längs sträckan där resenärerna fritt kan stiga av och på, däribland Kiruna, Torneträsk, Abisko, Björkliden, Låktatjåcka, Vassijaure, Katterjåkk, Riksgränsen, Björnfjell, Katteratt och Narvik. Sträckan trafikeras vardera tre gånger om dagen i riktning både från Narvik och från Kiruna.

Biljetterna köps antingen via SJs Resebutiker, SJ Contact Center eller vanliga resebyråer. Biljetten är fullt återbetalningsbar om den återlämnas senast dagen före avresan.