Miljöpartiet vill se tunnelbana till Lidingö

Foto: Melker Larsson

Just nu pågår den så kallade Sverigeförhandlingen där regeringens förhandlare för diskussioner direkt med Lidingö stad och landstinget om utbyggnad av kollektivtrafik och bostäder. 

- Det är unikt tillfälle, kanske det sista för överskådlig framtid, att se till att få tunnelbana till Lidingö Centrum, påpekar Thomas Bengtsson gruppledare för Miljöpartiet på Lidingö.

 

-Vi vill att Lidingö får tunnelbana. Därför kräver vi att de styrande moderaterna i kommunen nu bjuder till och ser till att ro det här i land. Annars förblir Ropsten det närmaste Lidingö kommer tunnelbana, säger Thomas Bengtsson.

Spårtrafik till Lidingö centrum är av avgörande betydelse för att kommunen ska få förutsättningar att utvecklas positivt, både som levande lokalsamhälle och som del av en vital regionen.

- Vi vill skapa möjligheter för minst 6 000 bostäder, en starkare lokal arbetsmarknad, utbyggd handel, service och ett rikare kulturliv, säger Tomas Eriksson, gruppledare för MP i Stockholms läns landsting och ansvarig för Sverigeförhandlingen.