SJ får ny kommunikations-direktör

Malou Sjörin tillträder som kommunikationsdirektör i SJ. Foto: SJ

Den 25 januari 2016 börjar Malou Sjörin som kommunikationsdirektör i SJ. Malou kommer att ingå i SJs koncernledning och ansvarar för SJs kommunikationsstab.

Malou Sjörin kommer närmast från Trygg Hansa/Codan där hon bland annat verkat som presschef och nu senast som kommunikationsdirektör för den skandinaviska verksamheten. Malou har en bakgrund som strategikonsult på Capgemini, där hon också var Informationschef under fyra år.

– SJ är ett av Sveriges mest mediebevakade företag och kommunikationen har en central del i att lyckas nå ut med alla våra förbättringar. Malou kommer att ha en viktig roll i att stärka förtroendet för SJ. Jag ser fram emot att Malou, och hennes erfarenhet av både strategiskt arbete och kommunikation, förstärker vårt team, säger SJs vd Crister Fritzson.

Malou Sjörin har erfarenhet av såväl intern som extern kommunikation. Hon blir nu kommunikationsdirektör för SJ, ett av Sveriges ledande transportföretag.

– SJ och de tjänster man levererar spelar en avgörande roll både för resenärer och samhället i stort. Det är med ödmjukhet och stor energi jag kommer tar mig an arbetet med att fortsätta stärka förtroendet för företaget och bidra i de förändringsarbeten som pågår inom företaget, säger Malou Sjörin.