Fritt fram för sällskapsdjur i SJ: s liggvagnar

Foto: SJ AB

Nu är det bestämt att djur får resa i liggvagn på SJ: s nattåg, tillsammans med husse och matte.

 – Det är jättekul att kunna erbjuda det här. Vi vet att många av våra resenärer vill kunna resa i liggvagn med sina djur när de åker nattåg, säger Thomas Kjellgren på SJ Norrlandståg.

Den 1 oktober släpps de första biljetterna. Resenärer med djur kommer då att kunna boka en hel liggkupé till ett fast pris.

– Vi har valt den lösningen för att undvika kalabalik i liggvagnarna. Hund och katt kommer som bekant inte alltid överens. Den som vill ha djur med sig köper alltså kupén till sig själv och sitt sällskap, säger Thomas Kjellgren.

Tidigare har sällskapsdjur bara kunnat följa med på SJ: s nattåg när deras hussar och mattar rest i sittvagnsdelen. Nu får landets 600,000 hushåll med hund, och alla andra hushåll med sällskapsdjur, samma möjlighet som alla andra att resa bekvämt i liggvagn.

Men även allergiker kommer även i framtiden att kunna resa tryggt med nattågen, då det bara är i vissa kupéer som djur tillåts.

 

– Allergiska resenärer kan resa tryggt med nattågen också efter förändringen. Djur tillåts bara i två särskilt utvalda kupéer per liggvagn, vilka kommer att vara tydligt utmärkta som ”Djurkupé” i samband med bokning. Och våra sovvagnar är även i fortsättningen helt djurfria, förklarar Thomas Kjellgren.

De första biljetterna släpps 1 oktober. Bokning görs antingen direkt på sj.se, genom att skriva in ”djur” i kampanjkodsfältet, eller via SJs Service Center, Pressbyrån eller övriga återförsäljare.