Ny samverkans-strateg hos Samtrafiken

Kimiko Sörensen. Foto: Samtrafiken

Kimiko Sörensen börjar arbeta på Samtrafiken som samverkansstrateg med ansvar för att utveckla samverkan inom biljettområdet. Hon kommer även att ansvara för kollektivtrafikbranschens projekt för gemensamma biljett- och betallösningar.

Kimiko Sörensen kommer närmast ifrån A-Train och hon tillträder sin nya tjänst hos Samtrafiken den 21 september.

- Kimiko Sörensen har en lång erfarenhet av kollektivtrafikbranschen och förstärker vårt team med en gedigen förståelse kring hur kommersiella trafikföretag fungerar, säger Gerhard Wennerström, vd för Samtrafiken. Hon är rätt person för att förvalta och utveckla det goda samarbete som finns inom biljett- och betalprojektet.

- Det ska bli både spännande och roligt att få ta tag i denna utmaning som samverkan inom biljettområdet är, säger Kimiko Sörensen. Jag ser fram emot att lära känna alla i projektet biljett- och betalsamverkan så att vi tillsammans kan föra det framåt.

Kimiko Sörensen kommer att ingå i strategi- och samverkansavdelningen som bland annat driver vidare den utvecklingsverksamhet som Samtrafiken tog över från X2AB i maj i år. Hon kommer även att starta referenskommittén för biljettsamverkan från årsskiftet.