Den 19 augusti lanserar SJ ett nytt matutbud för resenärer i 1 klass. Inriktningen blir svenska produkter med fokus på råvaror som varierar efter säsong.
I ett första skede erbjuds sex menyer med huvudrätt och dessert, varav två vegetariska rätter som dessutom är både laktos- och glutenfria.
– Vi strävar efter att använda svenska råvaror och att utforma menyer som varierar efter säsong. Med de nya menyerna erbjuder vi ett härligt urval av smakrika rätter gjorda på råvaror av hög kvalité, säger Ewa Nordling, Produkt- och konceptansvarig på SJ.
De nya menyerna i 1 klass är ytterligare ett steg i SJs arbete att höja kvalitén på maten ombord på tågen. Initialt serveras bland annat svensk kyckling med västerbottensrisotto gjord på risoni och en klassisk rätt som inkokt lax med dillpotatis och pressgurka. Först ut som ett av två vegetariska alternativ är en rätt baserad på oumph, en sojaprodukt som är relativt ny på den svenska marknaden men som nu är på stark frammarsch.
– Det är med stort intresse som vi lanserar sojaproteinet oumph på våra tåg. Jämfört med liknande produkter har oumph en särskild struktur och konsistens, vilket tagits emot mycket väl i våra tester, säger Johan Hallström, sortimentsansvarig SJ Mat & Dryck.