NFM Technologies levererar två TBM till London

TBM-byggaren NFM har långa tunnelmaskiner som specialitet. Foto: NFM

NFM Technologies har kontrakterats av Londons tunnelbana (LU) för att designa, tillverka och leverera två nya tunnelborrmaskiner (TBM) för i London. Företaget NFM, som har sitt säte i Frankrike, har tillverkning av tunnelborrmaskiner och TBM – utrustning som specialitet.

TBM förväntas genomföra LUs beställning och byggandet av en 2,5 km lång tunnel från Battersea till KenningtonLU har också undertecknat ett byggkontrakt för Northern Line förlängning med joint venture Ferrovial Agroman Laing O'Rourke (FLO).

Enligt London Undergrounds pressrepresentant, kommer dessa nya TBMs att bli 106 m i långa med en borryta på drygt 6 m i diameter. Som en del av detta projekt, kommer två nya stationer att byggas vid Battersea och Nine Elms. De nya stationerna förväntas vara färdiga i 2020. Förlängningen av Northern Line kommer sannolikt att kosta upp till £ 1 miljard och kommer att finansieras genom bidrag från brittiska regionala utvecklingsfonden. Tidigare i år beviljade den Europeiska investeringsbanken (EIB) även ett lån på £480m för förlängningen av linjen.

Källa: London Underground (LU)