Specialdesignat tåg till skid-VM i Falun

Tåg i Bergslagen har låtit foliera ett tåg i Falun2015:s färger för att uppmärksamma att man kan ta tåget till VM. Foto: Tåg i Bergslagen

Sedan en tid tillbaka har ett tåg i VM:s färger färdats på spåren i Mellansverige. Det är Tåg i Bergslagen som har låtit foliera ett av sina tåg enligt VM:s grafiska profil. Tåget rullar på alla sträckor som Tåg i Bergslagen trafikerar.

Många kommer att resa till Falun under skid-VM den 18 februari till 1 mars och det kan bli trångt på vägarna. Ett utmärkt alternativ till att ta bilen till VM är att åka med Tåg i Bergslagen till specialpris. 

- Vårt samarbete med Tåg i Bergslagen bidrar till vårt mål att genomföra skid-VM på ett hållbart sätt. Tåg är ett miljövänligt och säkert alternativ att ta sig till Falun, säger Björn Floresjö, trafikansvarig på Falun2015.

. - Vi ville foliera ett av våra tåg för att uppmärksamma att det går utmärkt att ta tåget till skid-VM, samt för att uppmärksamma det största idrottsevenemanget i vårt område, och i Sverige, under 2015. Idén kom från Skånetrafiken, som folierade ett Handbollståg i samband med VM 2011. Det tåget fick en hel del uppmärksamhet, berättar Hugo Oljemark, vd för Tåg i Bergslagen

I samband med VM kan besökarna boka sin resa med Tåg i Bergslagen till och från Falun till specialpris. Tåg i Bergslagen och Falun2015 hoppas och tror att många VM-besökare kommer att nappa på erbjudandet.  - Vårt mål är att 200 000 besökare ska komma till VM under de 12 dagar som mästerskapet pågår. Vi har planerat för stora parkeringsytor, men samtidigt uppmanar vi resenärerna att vara ute i god tid. Ett mycket bra alternativ till bilen är att åka tåg, vilket är både miljövänligt och säkert, säger Björn Floresjö.

Under VM kommer Tåg i Bergslagen sätta in extra tågkapacitet på sträckorna mot Falun och utöka antal turer på lördagar och söndagar. Tåget stannar vid resecentrum i Falun och därifrån kan man antingen promenera ca 20 minuter, eller ta en gratisbuss från centrum upp till tävlingsarenan på Lugnet.