Lidingös landskap pryder ny vagn

Illustration: Lidingö stad

Många Lidingöbor var med och röstade om utseendet på en av Lidingöbanans nya vagnar. Nu är rösterna räknade och den stora favoriten är förslaget ”Landskap”

Som en del i samarbetet med SL fick Lidingö stad möjligheten att utforma en av de sju vagnar som kommer att trafikera Lidingöbanan. Tre förslag på hur det skulle kunna se ut togs fram och visades under Öppet stadshus den 6 september.  Sedan var det upp till Lidingöborna att bestämma vilket av förslagen som skulle bli verklighet. Det gick att rösta på stadens webbplats och i Stadshusets entréhall under hela september. Och många som tog chansen.

– Vi är väldigt glada över gensvaret.  Närmare 900 personer ville säga sitt om de tre förslagen och nu har Lidingöbornas favorit korats. Det blev förslaget Landskap som fick flest röster, säger Lidingö stads informationschef Madeleine Helleday.

Rösterna fördelades på följande sätt: Landskap 491 röster, Citat 217 röster och Slingan 153 röster. SL är just nu inne i ett intensivt slutskede av Lidingöbanans modernisering. De första spårvagnarna levereras till Lidingö den 22 oktober och provkörningarna med de nya vagnarna börjar den 17 november. Lidingöbanan ska vara klar den 28 mars 2015 och då kommer de nya vagnarna att trafikera banan, varav en med ett alldeles unikt utseende.