Nexans rustar schweizisk järnväg

Foto: SBB

Den Schweiziska järnvägsoperatören SBB tecknar femårigt ramavtal med Nexans om signal- och baliskablar för modernisering av det schweiziska järnvägsnätet.SBB förbereder en omfattande upprustning av kabelinfrastrukturen längs sitt järnvägsnät. Avtalet är värt 35 miljoner euro totalt.

Som en del av avtalet kommer Nexans att tillhandahålla över 7 000 km specialkablar för att ge ström till signalsystem och balisapplikationer (elektroniska sändare och transpondrar). Avtalet är en fortsättning på de två företagens mångåriga samarbete som inleddes redan för ett sekel sedan när Nexans levererade kabel till Simplon-tågtunneln som förbinder Schweiz och Italien genom Alperna.

Francis Krähenbühl, vd för Nexans i Schweiz:  – Efter ett framgångsrikt 2013 då Nexans slutförde flera stora beställningar för SBB är vi glada att nu kunna meddela att de båda företagen slutit detta nya ramavtal. Det befäster en lång och givande relation mellan SBB och Nexans och vi ser fram emot att kunna bidra till nätverksuppgraderingen tillsammans med SBB. Kablarna kommer att levereras över en femårsperiod med start i oktober 2014 och kommer att tillverkas i Nexans anläggningar i Breitenbach och i Cortaillod, Schweiz.