Arlanda blev ”Airport of the Year”

Foto: Daniel Blom

När de bästa initiativen inom intermodalitet mellan flyg och tåg utsågs på Globail AirRail Awards så vann Arlanda i två kategorier: Airport of the Year och Environmental Commitment. 

Dessutom vann Arlanda Express i kategorin ”Integrated Air Rail Partnership”. Medtävlande var bland andra London Gatwick och Stanstead Airports, Flytoget/Oslo Airport och Airport Link Company, Sydney.

– Vi är jätteglada för den här utmärkelsen. Arlanda är idag inte bara Sveriges största flygplats utan också Sveriges fjärde största järnvägsstation. Tillsammans med framför allt tågtransportörerna nådde vi vårt miljömål med minst 50 procent kollektivt resande till och från flygplatsen. Nu blickar vi framåt och hoppas på Roslagsbanans förlängning ut till Arlanda, för alla dem som bor i kommunerna nordost om Stockholm, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör på Arlanda.

Global AirRAil Awards är en internationell prisutdelningsceremoni tillägnad flyg- och järnvägsmarknaden för att lyfta bästa praxis inom intermodala resor runt om i världen. Bakom står The Global AirRail Alliance (GARA), en internationell organisation som samlar järnvägsoperatörer, flygplatser och flygbolag.