Tillfällig tidtabell hos SJ

SJ 3000. Foto: Stefan Nilsson

Trafikverket arbetar för fullt med reparationsarbetet efter urspårningen vid Stockholms södra i förra veckan. Prognosen är att arbetet skall vara klart den 25 november och att trafiken då skall rulla som vanligt. Fram till dess har SJ tagit fram en tillfällig tidtabell som kontinuerligt uppdateras på sj.se.

Det kan bli förändringar ända fram till avgång och därför är det viktigt att resenären håller sig uppdaterad om sin resa.

SJ får under perioden endast köra hälften av snabbtågsavgångarna Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö/Köpenhamn och kör därför varannan timme, men med extra långa tåg för att alla ska kunna resa trots störningen i trafiken.

För att hjälpa resenärerna finns SJ-personal med gula västar på plats på stationerna. Resebutiker, Contact Center och trafikledning har extra bemanning och sms går ut till kunder som berörs av förändringar.

SJ erbjuder fullt återköp av biljett oavsett flexibilitetsnivå för de kunder som inte vill resa under tiden normal trafik inte kan köras. Formulär för återköp finns på sj.se.