Gratiståg i Norge

Tynset station på Rörosbanan. Foto: Wikipedia

Mellan den 16 till 22 september är det gratis resa med alla NSB-tåg på sträckan mellan Tolga-Tynset Alvdal. Kampanjen organiseras av Tynset kommun och går under namnet "Staden utan bil."Tynset deltar i Europeiska mobilitetsveckan och målet för  kommunen är att visa möjligheterna för vardag och fritid utan användning av en bil.- Vi är glada att bidra till en viktig fråga som denna, och uppskattar vårt samarbete med Tynset. NSB vill naturligtvis att så många som möjligt använder sig av miljövänliga tåg och låter alla åka gratis med tågen mellan Tolga-Tynset Alvdal hela veckan. På detta sätt fås nya potentiella kunder att prova tåget gratis, säger DSBs marknadschef på Rørosbanen Hilde Lyng.

Mellan den 16 till 22 september är det gratis resa med alla NSB-tåg på sträckan mellan Tolga-Tynset Alvdal. Kampanjen organiseras av Tynset kommun och går under namnet "Staden utan bil."

Tynset deltar i Europeiska mobilitetsveckan och målet för  kommunen är att visa möjligheterna för vardag och fritid utan användning av en bil.- Vi är glada att bidra till en viktig fråga som denna, och uppskattar vårt samarbete med Tynset. NSB vill naturligtvis att så många som möjligt använder sig av miljövänliga tåg och låter alla åka gratis med tågen mellan Tolga-Tynset Alvdal hela veckan. På detta sätt fås nya potentiella kunder att prova tåget gratis, säger DSBs marknadschef på Rørosbanen Hilde Lyng.