Norska godståg tar omväg via Kiruna

Foto: Kiruna Cargo

De norska tågen anlände under söndagen till Kirunas nya godsbanegård, som stod klar den 5 juli. I och med att Narviks bangård byggs om har 90 procent av Nordnorges frakt från Oslo tagit vägen via Kiruna och vidare i lastbilar. Under tisdagen ska Narviks bangård stå klar och och trafiken ska flyta på som vanligt.– Hittills har det fungerat jättebra, tåg och lastbilar har kommit och blivit omlastade i tid. Det är extra mycket arbete de här veckorna, men vi har hjälp av de norska förarna som är sysslolösa när bangården är stängd i Narvik, säger Martin Fredriksson, platschef på Kiruna Cargo.

De norska tågen anlände under söndagen till Kirunas nya godsbanegård, som stod klar den 5 juli. I och med att Narviks bangård byggs om har 90 procent av Nordnorges frakt från Oslo tagit vägen via Kiruna och vidare i lastbilar. Under tisdagen ska Narviks bangård stå klar och och trafiken ska flyta på som vanligt.

– Hittills har det fungerat jättebra, tåg och lastbilar har kommit och blivit omlastade i tid. Det är extra mycket arbete de här veckorna, men vi har hjälp av de norska förarna som är sysslolösa när bangården är stängd i Narvik, säger Martin Fredriksson, platschef på Kiruna Cargo.