Railcare förbereder inför spårbyten

Railcare kommer att lokalisera kabel inför byte av spår på sträckan Långsele-Anundsjö. Foto: Railcare

Railcare har under den senaste tiden tecknat ett flertal kontrakt till ett värde av omkring 22-25 miljoner kronor. Det är kontrakt som avser kabelhantering och ballastbyten i växlar vid 4 st spårbyten runt om i Sverige.

Railcare AB har fått beställning från Infranord Entreprenad på kabellokalisering inför spårbyte på sträckan Långsele-Anundsjö som är ca 8 mil lång. 

Railcare kommer lokalisera kablar och andra hinder för att sedan åtgärda dessa, som tex. Kabelsänkning och sänkning stolpstag. Projektet kommer pågå veckorna 22-28 under år 2013 för att sedan slutföras år 2014. 

Dessutom har Railcare fått två beställningar från Strukton där det ena uppdraget avser ballastbyte i ett tiotal växlar och även förarbeten  med kablar inför spårupprustningen på sträckan Nyköping-Jönåker. På sträckan Katrineholm-Baggetorp är uppdraget att genomföra förarbeten med kablar inför spårupprustningen.

Sedan kommer Railcare att på sträckan Borlänge-Storvik att genomföra förarbeten med kablar genom vägar, byte av frostskyddsisolering och byte av ballast i broar inför spårbytet. Beställaren i det projektet är Svensk Järnvägsteknik.

- Det känns mycket bra att beställningarna kommit in och att vi får starta sommaren med mycket arbete, säger Jonny Granlund, verksamhetsansvarig på Railcare