”Modernisera järnvägen istället för att höja priserna”

Foto: SJ/Stefan Nilsson

- En utbyggd och upprustad järnväg är ett bättre sätt att lösa trängseln än höjda priser, säger Stina Bergström, trafikpolitisk talesperson för Miljöpartiet de gröna.

 Infrastrukturminister Catarina Elmsäter-Svärd (M) gjorde idag ett utspel om att höja avgifterna för tågen på populära tider. Miljöpartiet är kritiska till förslaget. 

- Ja det är trångt på spåren Men nej, det är redan för dyrt att åka på de populära tiderna. En utbyggd och upprustad järnväg är ett bättre sätt att lösa trängseln på än höjda priser, säger Stina Bergström, trafikpolitisk talesperson för Miljöpartiet. Över nittio procent av transportsektorn är fortfarande fossil. Samtidigt dras den klimatsmarta järnvägen med trängsel och förseningar. - Jag tror det finns väldigt lite stöd bland resenärerna för att höja priserna för att få ned trycket på järnvägen, inte minst när järnvägen inte fungerar som den ska. Vi vill bygga bort trängseln och modernisera järnvägen istället, säger Stina Bergström, trafikpolitisk talesperson för Miljöpartiet.