Bridger Logistics tecknar kontrakt med Eddystone

Foto: otrs

Bridger Logistics, LLC, har tillkännagivit att man har tecknat ett långsiktigt avtal med Eddystone Rail Company, LLC. Det innebär att man kommer att köra sju tåg per vecka eller cirka 80 000 fat råolja per dag, till de pråmar som trafikerar Delaware-floden för leverans till raffinaderier på den amerikanska östkusten. Bridger kommer att transportera råolja till Philadelphia från tåg som främst kommer kommer från Enbridge Rail i North Dakota där de lastats i Berthold, North Dakota. Eddystone Rail är ett joint venture som ägs 75 procent av Enbridge järnväg i Philadelphia, ett dotterbolag till Enbridge Inc, medan 25 procent ägs av Canopy prospektering, Inc.Genom detta avtal kommer Bridger utöka sin marknadsnärvaro på östkusten genom transporterna av den råolja som fått namnet "Philly ljus".– Vi kommer att fungera som Eddystones exklusiva kund, säger James Ballengee, ordförande och vd i Bridger.

– Med tillgång till Brent-baserade marknader i Philadelphia erbjuder vi våra kunder en bredare portfölj av transportalternativ. Vårt engagemang stödjer Eddystones järnvägsprojekt och är ett perfekt komplement till vårt långsiktiga engagemang för Enbridges Berthold, North Dakotas omlastningsanläggning.– Genom att transportera oljefat via North Dakota och vår omlastningsanläggning i Berthold, vidare till vår järnvägsterminal vid Delawarefloden i Eddystone,  erbjuder Enbridge marknaden större valfrihet för transport av lättolja från Bakken, säger Stephen J. Wuori, ordförande för Enbridge Inc.

– Denna järnvägslösning kompletterar vår investering på 6,2 miljarder dollar för att transportera lättolja till marknaden. Det kommer i sin tur kommer att öka tillgången till värdefulla marknader och öka lättoljeproduktionen i Bakken regionen för östkustens marknader, vilket är viktigigt för den framtida tillgången på inhemsk råolja för östkustens raffinaderier, sägher Jack Galloway, vd för Canopy Prospektering Inc.