SJ tar fram mobilapp

Foto: SJ

SJ har nu tagit fram en kostnadsfri mobilapp för trafikinformation som ska visa var på spåret tåget befinner sig.  Appen ska fungera i realtid och resenären kan söka trafikinformation före och under resan samt även få information om anslutande resor.

Enligt SJ så har resenärerna fått vara med och utforma innehållet i appen. Det största önskemålet har varit att få bättre trafikinformation. Appen stödjer både Iphone och Android.

Mobilappen ska ge resenärern möjlighet att välja trafikinformation för valfri tågstation (användaren får information om avgående och ankommande tåg), välja trafikinformation för valfritt tåg, samt att välja att använda kartan så kan man lätt se var längs spåret som aktuellt tåg befinner sig.

Resenären kan skapa egna bevakningar som ger specifik information för valfri sträcka. En specialfunktion för dagligresenärer som exempelvis pendlar med tåg en viss tid varje dag eller vecka. Information om eventuella trafikförändringar eller förseningar trycks ut automatiskt till användaren utan att denne behöver öppna appen.

– Tillsammans med våra resenärer har vi lagt ned ett stort arbete för att appen ”Min Resa” ska vara lättnavigerad. I den här första versionen har vi fokuserat på trafikinformation till våra mest frekventa kunder vilket innebär dag- och veckopendlare, säger Tobias Johansson, projektledare för SJ:s mobilapp.

”Min Resa” har släppst på Android Market och Appstore.  I ett nästa steg ska det bli möjligt för resenärerna att boka och köpa resor direkt via appen.