Union Depots 243-miljonerdollar-restaurering i St Paul slutförd

Foto: Ramsey County Regional Railroad Authority

Ramsey County Regional Railroad Authority, RCRRA firade nyligen finalen på restaureringen av den 90-åriga tågstationen Union Depot och att återföra stationen till sitt ursprungliga ändamål.

Vid en invigningsfest blev det första gången sedan 1971 som allmänheten har kunnat få tillträde det historiska 27 000 kvadratmeter stora väntrummet som välkomnade invandrare till Minnesota, från vilket man sände föräldralösa barn  västerut till nya hem, soldater till eller från krig. En minnesvärd plats för alla resenärer, tågpersonal och bärare som arbetade vid Union Depot.

Festligheterna vid invigningen den 8 december innefattade en guidning i Union Depot, historiska föreställningar och rekonstruktioner uppförda av Bedlam Theatre, uppvisningar av konstnärer med musik, dans och mat från Lowertowns restauranger samt en kampanj för att informera om den renoverade stationen.

Den 8:de december var också den första dagen som bussar från Metro Transit trafikerar Union Depot med cirka 300 ankomster och avgångar varje vardag. Dessutom kommer i början av 2013 Jefferson regionala busslinjer att flytta sin Paulus terminal till Union Depot. Senare kommer Amtrak-tåg att välkomna ankommande och avresande från Union Depot. Och 2014 kommer Central Hall Light Rails gröna linje att angöra Union Depot på fjärde gatan.

– Idag firar vi en viktig milstolpe för Union Depot, säger kommissionären för Ramsey County; Jim McDonough, ordförande för RCRRA.

 – Arbetet är färdigt och allmänheten har igen tillgång till denna stora neoklassiska byggnad.  Union Depot kommer att återgå till sitt ursprungliga syfte, att vara en regional destination och knutpunkt.

Restaurering av den nära hundraåriga depån ligger på ett 33-tunnland stort område längs Mississippifloden. Stationen återgår nu till sitt ursprungliga utseende från 1920 genom fullständig ommålning och återställande av väntrummet, huvudbyggnaden, och anslutningsvägar. Renoveringen återställer Fourth Street entrén till sin ursprungliga utformning. Till renoveringsarbetena kommer nybyggnation av perrongen och spår samt en ny planskild entré för avresande med biljett och bagagediskar.