Bombardiers höghastighetståg vinner tyskt designpris

Bild: Bombardier

Bombardiers höghastighetståg Zefiro 380 har vunnit genom det tyska German Design Award 2013 för bästa produktdesign inom transportsektorn. Det här är den tredje utmärkelsen i sitt slag för tåget, som tidigare vunnit det tyska iF Product Design Award och även Good Design Award som delas ut gemensamt av Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design och av European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

Zefiro 380 förenar banbrytande passagerarkomfort med avancerad aerodynamik och andra tekniska lösningar för att minimera energiförbrukningen, som är den lägsta per säte av alla höghastighetståg. Med en topphastighet på 380 km/h är detta ett av världens snabbaste tåg.

– Höghastighetståg är ett attraktivt alternativ till flyget på grund av snabb ombordstigning och hög komfort. Våra tåg erbjuder spännande och innovativa tekniska lösningar och väcker intresse och engagemang på många håll i världen, säger Mattias Jansson, industridesigner vid Bombardiers centrala designenhet i Berlin.