Siemens levererar tåg till RZD

Bild: Siemens

RZD har lagt en order på ytterligare Desiro regionaltåg hos Train Technologies, ett joint venture mellan Siemens och den ryska tillverkaren Sinara. Ordern, som avtalades preliminärt i juni i år, är på leverans av 1 200 vagnar och är värd omkring två miljarder euro.

Från och med 2013 kommer de 1 200 nya vagnarna att byggas i en anläggning nära Jekaterinburg, där Siemens har tillverkat elektriska godstågslok sedan 2010.

– Sammanlagt kommer vi investera mer än 200 miljoner euro i produktionen av Desiro - i moderna byggnader, verktygsmaskiner och utbildning av personal, säger Siemens vd Peter Löscher, i en kommentar.

Tågen kommer att levereras under perioden 2015 till 2020 och köras framför allt i Rysslands snabbt växande storstadsregioner.

Modellen kallas i Ryssland för Lastochka ("Lilla Svalan") och kan nå en topphastighet på upp till 160 km/h. Desiro RUS är en utveckling av Desiro ML och är speciellt anpassad till kraven från den ryska marknaden. Detta innebär bland annat att den ska klara temperaturer ner till -40 grader.