General Electric levererar 30 diesellok till Ukraina

GE-byggda TE33A från Evolution Series kommer snart att dominera i Ukrainas lokomotivflotta. Foto: Wikipedia, kredit: David Gubler/ Kabelleger.

Ukrainska järnvägsbolaget Ukrzaliznytsia mottog den 13 december det första av 30 diesellok av typ TE33A från Evolution Series, som levereras av USA-företaget General Electric Transportation.

Detta aktuella inköp av GE-lokomotiv är ett utmärkt bevis på en framgångsrik början på vårt långsiktiga samarbete med vår amerikanska partner ", konstaterade UZs verkställande VD Yevgen Kravtsov.

​​​​​​​- Leveransen genomfördes helt efter tidtabellen, och vi är fullt beredda på att använda och fortsätta att förfoga över dessa lokomotiv. Vi avser att fortsätta vårt samarbetsprogram med General Electric även under år 2019, sade UZs VD.

Detta projekt åskådliggör vårt växande samarbete och stödet från våra partners i Ukraina, sade Yuvbir Singh, vice vd för utrustning inom GE Transportation.

​​​​​​​​​​​​​​- Vårt partnerskap kommer att omvandla Ukrainas järnvägsnät och främja tillväxt för våra kunder och för landet i stort. Detta lokomotiv är den perfekta lösningen för ukrainska järnvägar när det gäller att uppnå angelägna mål på en konkurrensutsatt marknad.