Så blir nya X2000

Foto: SJ

Till sommaren är det äntligen dags. Nya X 2000-tåg har redan börjat provköras – och ska successivt tas i bruk från nästa sommar.

– Det blir ett helt nytt tåg men i ett beprövat och robust skal, säger Martin Ekequist, chef för X 2000-tågen på SJ.

De nya X 2000-tågen får en lång rad förbättringar och ska vara snabbtåg i toppklass i ytterligare 20-25 år, är tanken.  De kommer att vara mer energieffektiva – men också mer robusta och pålitliga.

Förarhytt och driv- och styrsystem med transformator ska bytas ut ur alla tåg – liksom bord, säten och hyllor. Allt ska ersättas med modern teknik och inredning. 80-talets datateknik kommer att uppgraderas till den allra senaste. Allt i syfte för att göra framtidens tågresor ännu bekvämare.

– Man kan säga att vi byter hjärta och hjärna på patienten, men inte skelettet. De tekniska uppdateringarna kommer också att ge bättre punktlighet för våra resenärer, säger Martin Ekequist.

Att modernisera de 36 X2000-tågen kostar uppemot 3,6 miljarder kronor – men det är en investering som alla resenärer kommer att uppskatta väldigt mycket. I januari började redan de första testkörningarna och de kommer att pågå fram till i höst. De blir med tiden alltmer avancerade och sker även på öppna spår och över hela landet. Under hösten kommer det säkerställas att all teknik fungerar och att resultaten av alla tester har tagit om hand. Därefter görs nya tekniktester för att verifiera att allt är okej. Parallellt med allt detta arbetas det också med inredningen.

Källa: SJ