Alstom installerar WIFI på Polska Pendolino

Foto: Jjajjo

Polska PKP Intercity har tecknat ett avtal med Alstom för installation av Wi-Fi-enheter i Express InterCity Premium-tåg som ursprungligen tillverkades av Alstom. De första Pendolino-tågen, med tillgång till gratis trådlöst internet, kommer att finnas ute på banorna senare under 2018. Kontraktet uppgår till 31,7 miljoner 7,4 miljoner euro och förutom Wi-Fi-installationer ingår även underhåll i 5 år.

– Järnvägssektorn har förändrats radikalt de senaste åren. Vårt mål är att det ska vara säkert, bekvämt och i tid. Vi strävar efter att nå detta mål genom de omfattande investeringar som genomförs både när det gäller järnvägsinfrastruktur och rullande materiel. Allt för att ha en fullt moderniserad och modern järnväg i Polen år 2023. Planen består av ett antal kontrakt som årligen genomförs av enheter i PKP-koncernen. En av dem är kontraktet för installation av Wi-Fi-enheter i 20 Pendolino-tåg med den trådlösa internetanslutningen som kommer att vara i bruk senare i år , säger Andrzej Adamczyk, infrastrukturminister.

– Installationen av trådlöst internet startar i september. I augusti genomfördes pilotprov på Wi-Fi-enheter i Pendolino med framgång. Nu är Wi-Fi-nätverket tillgängligt i 171 PKP Intercity-tågoch 40 kombinerade tågset. Planerarna är att Wi-Fi i slutet av 2018 kommer att finnas tillgängligt i 200 konventionella tågset och tillgängligheten kommer ständigt att öka, tillägger Andrzej Bittel, statssekreterare i ministeriet för infrastruktur.