Bombardier öppnar högteknologilaboratorium i Mannheim

Här inviger Michael Fohrer, VD för Bombardier Transportation Germany, Michael Hirschböck, platschef, Mannheim, Bombardier Transportation, Winfried Hermann, Transportminister, Baden-Wuerttemberg, Anja Siegesmund, Miljöminister, Thüringen och Lothar Quast, borgmästare i Mannheim, det nya högteknologiska laboratoriet i Mannheim.

Bombardier Transportation öppnade den 24 augusti 2018 ett nytt högteknologiskt laboratorium i Mannheim i närvaro delstaten Baden-Württembergs transportminister, Winfried Hermann och Thüringen miljöminister, Anja Siegesmund.

Bland gästerna fanns även staden Mannheims borgmästare, Lothar Quast. Bombardier Transportation har investerat cirka 1 miljon euro i det nya laboratoriet. De företag som deltog i byggandet kom från Mannheim och från stadens omgivning.

Det nya högteknologiska navet kommer att utveckla och testa banbrytande elektroniksystem för kontroll av tåg (TCMS) och andra signal- och styrsystem. Det innebär att Mannheim-anläggningen kommer att kunna undersöka och programmera tågets digitala nätverk och etablera informationsöverföring mellan tåget och spårsektionen i syfte att förbättra säkerheten vid järnvägstransporter.

Båda faktorer utgör nyckelelement i den federala regeringens och järnvägsindustrins strategi. Cirka 40 anställda arbetar i ultramoderna arbetsplatser i IT-laboratoriet, som har en golvareal på 1 140 kvadratmeter.

- Detta laboratorium för fordonskontroll och signalteknik som vi officiellt inviger här idag i Mannheim erbjuder alla möjligheter att göra framtida järnvägstransporter säkrare och effektivare, betonade transportminister Winfried Hermann.

- Vi upplever idag en dramatisk teknisk revolution, som omfattar även järnvägen. Digitalisering av järnvägen gör det möjligt för oss att svara adekvat på automatisering av transporter och för att säkra vår konkurrensförmåga i Europa.

- Mannheim är en stad med långa traditioner som över 100 år har kännetecknats av banbrytande anda. Vi etablerar oss gärna här och gör därmed riktgivande investeringar här för framtida teknik, säger Michael Fohrer, VD för Bombardier Transportation Germany.

​​​​​​​​​​​​​​- Med detta högteknologiska laboratorium driver vi digitaliseringen kraftfullt framåt. Dessutom erbjuder vi spännande karriärmöjligheter i Mannheim för människor med smarta idéer som vill arbeta med oss ​​och forma morgondagens rörlighet.”

Under invigningen kunde besökare också lära sig mer om Mannheims bidrag till Bombardiers nya batteridrivna tåg. Batterikomponenterna för Bombardiers TALENT 3-tåg har utvecklats i Mannheim.

Talent färdas enligt tillverkaren tyst och rent även på icke-elektrifierade delar av banan. Det är det första batteridrivna tåget som har nyutvecklats i Europa i mer än 60 år. Talent kommer att sättas i trafik 2019, men testfasen börjar redan i september 2018.

Batteridrivna Talent är, enligt företagets pressmeddelande, ”Bombardiers smarta reaktion på utmaningar som utsläpp av föroreningar, klimatförändringar och brist på resurser.”

Källa: Bombardier Transportation