MTR ökar farten

Foto: MTR Express

Från den 20 augusti ökar MTR Express farten mellan Stockholm och Göteborg. Tack vare ny räls och framgångsrikt arbete för att öka den tillåtna hastigheten på MTR Express tåg kapas restiden med upp till 10 minuter.

Sommaren har inneburit många utmaningar för tågtrafiken på grund av banarbeten vid ”getingmidjan” i Stockholm och mellan Alingsås och Floby där rälsen har bytts ut. Arbetet på getingmidjan avslutades den 19 augusti och banarbetet Alingsås-Floby var klart den 13 augusti.

Från den 20 augusti går åter tågen från Stockholm Central och med ny räls mellan Alingsås och Floby samt det projekt som MTR Express genomförde under 2017 för att öka den tillåtna hastigheten i kurvor kan MTR Express kapa restiden med upp till 10 minuter i båda riktningarna jämfört med både våren 2018 och hösten 2017.

Som exempel går MTR Express direkttåg från Stockholm till Göteborg vardagsmorgnar klockan 05:51 och är framme 09:00, en restid på 3 timmar och 9 minuter. Från Göteborg till Stockholm går det snabbaste direkt tåget på 3 timmar och 6 minuter.

– Vi på MTR Express ser mycket fram emot denna höst. Vi vet att våra kunder uppskattar våra höga punktlighet, bekväma tåg och fantastiska service ombord. Med en kortare restid och ännu bättre tidtabell hoppas vi på fortsatt tillväxt, framför allt i det viktiga affärsresesegmentet., säger Peder Osterkamp, kommersiell chef på MTR Express.