Viktoriansk järnvägsstation till salu i Yorkshire

Till salu. Inklusive väntrum och spöke. Den ursprungliga stationen öppnades 1854, men en större byggdes och öppnades 1877. Det var en del av den tidigare South Yorkshire-järnvägens Blackburn Valley-linje mellan Ecclesfield East och Westwood, och stängdes för persontåg 1954 och för godståg år 1987.

Järnvägs- och arkitekturentusiaster som önskar att få äga en liten del av Storbritanniens järnvägshistoria har nu chansen. En viktoriansk station, komplett med plattform, väntrum och biljettsal, har gått till försäljning i South Yorkshire.

Staden Chapeltowns Centralstation nära Sheffield kommer att auktioneras i september med ett riktpris på £ 250,000. Auktionsägaren Mark Jenkinson & Son meddelar att byggnaden, varav en del har omvandlats till ett familjebostad, erbjuder en unik restaureringsmöjlighet.

Förutom tre sovrum och nästan en tunnland mark, omfattar byggnaden även det ursprungliga biljettkontoret och en övervuxen stationsplattform. 

Adrian Little från Mark Jenkinson & Son berättade för BBC:

- Det är uppenbart att det finns ett spöke eller flera spöken efter personer som dödades under bombningarna medan de under andra världskriget lastade Churchills pansarvagnar på järnvägsspåret vid stationen. Men den nuvarande ägaren rapporterade aldrig någon paranormal aktivitet. 

I maj rapporterade Yorkshire Post att Little Weighton-stationen, ett stopp på den tidigare Hull och Barnsley Railway, var till försäljning för 850.000 £. Stationen i Yorkshire Wolds, som stängdes för persontrafik 1955, har nu fem sovrum och sex mottagningsrum. Det har ett sanerat biljettkontor, väntrum och stationsmästarens arbetsrum.

Källa: Guardian