Bombardier visar virtuella järnvägsupplevelser på årets InnoTrans

I år har elektriska Talent 3-prototyperna testats vid Bombardiers Henningsdorf-fabrik i utkanten av Berlin, före den planerade driftstarten, som förväntas ske år 2019. Foto: Bombardier Transportation

I en i högsta grad ”interaktiv"- monter står i fokus när Bombardier Transportation ställer upp på InnoTrans 2018. I montern väljer företaget att fokusera på dialog och virtuella upplevelser med besökare istället för att visa hårdvara.

En ytterst verklighetstrogen och virtuellt utformad utställning kommer att uppsluka besökarna i form av 360 ​​graders resa genom städer över hela världen. Resan, som går med Innovias monorailtåg och visar Cityflo 650-signalering som Bombardier ska leverera till Bangkok. Besökaren får uppleva spårvagnarnas flexibilitet i Zürich och tunnelbanestationer i Stockholm. En interaktiv presentatör hjälper mässbesökarna att utforska alternativ för signalering, drift och underhållstjänster.

Vid InnoTrans 2016 påtog Tysklands transport- och kommunikationsministerium sig uppgiften om att finansiera utvecklingen av en batteridriven version av Bombardiers elektriska multipel-enhet av typ Talent 3, som ska kunna sättas in på icke-elektrifierade linjer.

I år har prototyperna testats vid Bombardiers Henningsdorf-fabrik i utkanten av Berlin, före den planerade driftstarten, som förväntas ske år 2019.

Medan Bombardier fokuserar på virtuella bildskärmar, kommer en av den fransk-kanadensiska tågtillverkarens kunder, Österrikes federala järnvägsoperatör, att presentera ett City-jet-märkt Talent 3 EMU på InnoTrans-utställningens utomhusareal.

InnoTrans pågår från tisdagen den 18 september till fredagen den 21 september.