Oslo-Sthlm 2.55 deltar i Almedalen

Centralstationen i Oslo. Foto: Christer Wiik (arkivbild)

Två huvudstäder i Skandinaven på ett avstånd av lite drygt 40 mil genom Sveriges befolkningsrikaste område. Det låter som en självklarhet att det skulle finnas tillräcklig infrastruktur för att möjliggöra ett bra resande med sådana förutsättningar. Ändå är det inte så. Det skriver bolaget Oslo-Sthlm 2.55, som under ett par års tid arbetat med att bevisa att det är klokt att skapa den förbindelse som rimligtvis borde ha byggts för länge sedan.

Tillsammans med ett 20-tal företag från hela Europa har Oslo-Sthlm 2.55 arbetat fram ett förslag för att visa att det är lönsamt och möjligt att påskynda en förbättring av infrastrukturen så att en tågresa mellan huvudstäderna tar under tre timmar. Under årets Almedalsvecka presenterar bolaget ett upplägg som stora näringslivsaktörer tror är möjligt och som vi tror kan bidra till att lösa en av våra stora politiska utmaningar - att klara att bygga den infrastruktur som väldigt många inser att vi behöver utan att samhället i slutändan står ensamt med hela kostnaden eller risken.
Förslaget från Oslo-Sthlm 2.55 är startpunkten för en diskussion för hur en snabbare järnvägsförbindelse mellan Oslo och Stockholm kan bli verklighet.

Tid och plats: Clarion Hotel Wisby, 2 juli, 11-12
Medverkar gör: 
Crister Fritzon, VD, SJ
Christian Syse, Norges ambassadör i Sverige 
Cristina Rives, Business Manager, Iridium-ACS
Carl-Johan Hugner, Partner Debt Capital Markets, Pareto Securities 
Cornelis Harders, Infrastrukturchef, MTR Nordic 
Maria Larsson, Landshövding, Örebro län 
Jonas Karlsson, VD, Oslo-Sthlm 2.55