General Electric bygger 200 diesellok för Canadian National

- Leveransen av det första lokomotivet var ett bevis på vårt åtagande att investera för längre sikt, sade Canadian Nationals vd och koncernchef J.J. Ruest. - Fler lokomotiv, i kombination med fler ledare, hjälper oss att betjäna våra kunder bättre, snabbare och med färre utsläpp än andra transportmedel. Foto: General Electric

Den första av 200 diesellokomotiv som ska levereras till tågoperatören Canadian National under ett flerårigt inköpsavtal har slutförts vid General Electric Transportations anläggning i Fort Worth i Texas.

GE meddelade att affären som undertecknades i december 2017 var det största lokalkontraktet som en järnväg i klass 1 hade tilldelat någon tillverkare sedan 2014.

Villkoren gjorde det möjligt för CN att säkra tidsbestämning, prissättning och EPA Tier 3 och Tier 4-utsläppsintyg för de loken som ska levereras inom tre år, med flexibilitet att köpa ytterligare lokomotiv. Avtalet omfattar utbildningen av underhållspersonal och garantier för tillförlitlighet, bränsleförbrukning och intervaller utan service.

- Dessa nya lokomotiv är bevis på CN: s engagemang och investeringar för att utöka kapaciteten för alla sina kunder, betonade Jim Hilderhoff, försäljningschef i GE Transportation, när det första lokomotivet avtäcktes den 5 juni.

- Evolution Series-lokomotiv kommer att utrustas med digital kapacitet, effektivitet, tillförlitlighet och dragkraft. CN kräver att de ska framgångsrikt uppfylla de växande marknadens krav och stödja framtida tillväxt. Dessa vackra lok kommer att hjälpa CN med sina robusta fraktförmåga att forsla gods för drygt 250 miljarder dollar årligen cirka19 600 kilometer.