Bombardier presenterade första Traxx DC3 - loket

- Detta elektriska nya Traxx DC3-lok representerar ett generationsprång på marknaden, sade Luigi Corradi, VD och koncernchef för Bombardier Transportation Italy. Foto: Bombardier Transportation

- Bombardier Transports nya Traxx DC3-lokomotiv  representerar ett generationsprång på marknaden. Det är ett toppmodernt lokomotiv som kan maximera energieffektiviteten och klara av stora påfrestningar.

Loket har utrustats med större dragkraft och har lägre energiförbrukning än tidigare modeller, förklarade Luigi Corradi, VD och koncernchef för Bombardier Transport Italien, när den första av det nya godslokomotivet officiellt avtäcktes på tillverkarens Vado Ligure-anläggning.

Italienska operatörerna Mercitalia Rail, Captrain Italy, GTS och Locoitalia är de första kunderna som har beställt denna nya elektriska 3 kV DC - lokomotiv.

Bombardier meddelade att lokomotivet hade utrustats med speciellt digitalt underhållssystem, inklusive villkorsbaserat underhåll, stor data och internetteknik.

 - Dess flexibilitet och vårt starka underhållsutbud kommer inte bara att minska den totala ägandekostnaden utan också göra det möjligt för italienska fraktoperatörer att expandera deras verksamhet, säger Peter Amman, chef för Global Ecosystem Freight.

DC3 kan levereras eller eftermonteras med så kallade "sista mil" - kapacitet för användning på icke-elektrifierade spår i fraktterminaler och hamnar.

Källa: Bombardier