Ny järnväg öppnades från Volgograds centrum till flygplatsen

Ryska EP3D-0001 EMU-tåg, av samma typ som kommer att sättas in i trafiken i Volgograd, testas utanför Moskva. Foto: Wikipedia, kredit: Below A.B.

Den 17 maj hölls en ceremoni med anledningen av en ny järnvägslänk till Volgograds internationella flygplats, som förberedande åtgärd inför årets fotbolls-VM, med Ryssland som värdnation.

Valentina Matvienko, ordförande för Rysslands federala parlament, Andrey Bocharov, guvernör i regionen Volgograd och Sergey Almeev, chefen för Volga Railways deltog i öppningsceremonin.

Projektet, som genomfördes av Ryska järnvägarna (RZD) hade som mål att bygga en ny 1,2 kilometer lång elektrifierad, anslutande bansträcka från Gumrak till flygplatsen där en 176 m lång stationsplattform med tältliknande tak har byggts.

Trafiken på linjen startade den 18 maj mellan flygplatsen och stationen Shpalopropotka. Det tar 40 minuter för tågen att köra den totalt 26 kilometer långa sträckan från flygplatsen till Volgograds centrum. Sträckan kommer att trafikeras av fyravagnstågsätt av typ EP3D och ED9E.

Källa: IRJ