Region Uppsala lanserar sommarbiljett för UL-trafiken

UL ansvarar för Stadsbussarna i Uppsala, Regionbussarna, Upptåget och har samarbeten med flera andra kollektivtrafikaktörer. På bilden: Upptåget vid Uppsala C. Foto: Christer Wiik
Bertil Kinnunen (S), regionråd och ordförande i Kollektivtrafiknämnden. Foto: Region Uppsala

Region Uppsala meddelar att länstrafikbolaget UL nu inför en sommarbiljett för vuxna och pensionärer. Sommarbiljetten innebär obegränsat resande med UL-trafiken under juni, juli och augusti till samma pris som normalt gäller för två 30-dagarsperioder.

- Under sommaren är det många som har ett minskat resbehov jämfört med övriga året och därför vill vi erbjuda en biljett som täcker hela sommaren men till ett lägre pris, säger Bertil Kinnunen (S), regionråd och ordförande i Kollektivtrafiknämnden, Region Uppsala.

- Sommarbiljetten ger också enkel lösning för de som arbetspendlar i början och slutet av sommaren men inte reser dagligen under semesterperioden, säger Bertil Kinnunen.

Den nya sommarbiljetten finns för vuxna och pensionärer och ger obegränsat resande under juni, juli och augusti för samma pris som normalt två 30-dagarsbiljetter. För barn och ungdomar finns sedan tidigare en sommarlovsbiljett för samma tidsperiod.

Priset för sommarbiljetten är 1 680 kr för vuxen, 1 060 kr för pensionär och sommarlovsbiljetten för barn och ungdomar 800 kr.